top of page

Hvor og hva er ettervernet?


Etter snart 15 år som sosial apostel i helse norge med oppfølging av rusavhengige og andre utsatte kommer spørsmålet igjen og igjen.


Pasienten sier ; Du : hvor er det beste ettervernet? jeg må ha noen å snakke med , noen som heier på meg, noen som jeg kan ringe når det blir mørkt .. og jeg må ha en jobb , noe å gjøre.
Jeg orker ikke flytte tilbake der jeg kom fra, der har jeg brukt opp sjansene mine hører jeg ofte.


De aller fleste jeg har møtt gruer seg til å skrives ut fra sykehus og institusjoner, de gruer seg til å få ny ruskonsulent, ny saksbehandler på nav, / kanskje 2 på nav om du er riktig så uheldig, ny fastlege osv..


Alle kommuner er via gjennom helse og sosialloven pliktige til å gi pasienter med rus og psykisk lidelse ( ROP ) et differensiert aktivitetstilbud.

I de aller fleste kommuner finnes det bra tilbud som er tiltenkt med " en meningsfull dag " .

Ettervernet er gitt via frivillige tilbud med sosial møteplass , man har rett til en ansvarsgruppe bestående av lege, nav, psykisk helse, dps og hvem det måtte være. Jeg har sittet i mange ansvarsgruppe møter, noen bra og mange på kanten. På kanten mener jeg : alle vil og tenker hva som er best for pasienten selv men fokus på indre prosesser og bygge selvfølelse og tillit er fraværende. Pasienten sitter der mange ganger som en liten brikke i sitt eget puslespill. Makten rundt bordet er skjev og mange føler seg liten.

Ettervernet finnes i alle kommuner via ulike tilbud, det gjelder å finne det riktig for deg og hva du har lyst til ha. Noen ganger kan det være at det du er interessert i faktisk ikke finnes i kommunen og nav kan heller ikke hjelpe. JJeg har tilbud ettervernscoach for deg som har sittet inne i fengsel, vært på institusjon, sykehus mm

Har vært i behandling men ønsker ikke å være en del av et hjelpeapparat,

Har vært rusfri i mange år men kommer deg ikke videre slik du ønsker.


Har du behov for en støttesamtaler på kveld og på helg ?

En du kan ringe til når det blir mørkt .

Du trenger hjelp til å komme deg ut handlingslammelse og bekymring.Mine kriterier for ettervernscoaching er rusfrihet ,att du har et ønske om dialog og et litt omsorgsfullt spark bak til å komme igang med det du ønsker.


ETTERVERNET ER I DEG SELV

Om du søker en støtteperson som både kan gi deg ukentlig support og som kan fagsystemet så send meg en mail til : Post@marensolbakken.no for mere info.

Jeg gir deg selvfølgelig gratis kartleggingssamtale.

Jeg tilbyr ulike pakker og skreddersyr et opplegg som passer deg utfra ditt behov.


PS: All kontakt er konfidensiell og etterverncoaching gjøres digitalt med 1 til 1./ ikke gruppe.5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page