top of page

Tid for Rose, Rosè og Rosa maleriEndelig er den her Sommerfri, ROSA blomster , ROSÈ i glasset og ROSA maling på penselen!!Rosa symboliserer begynnelsens, vårens ankomst, nytt liv, vekst og forvandling.

Ved omtale av Venus ; gudinnen til skjønnhet og kjærlighet, der flyter det lys rosa overalt. Vennlighet, romantikk, kjærlighet, ungdom, renhet, uskyld og skjønnhet er assosiasjoner til rosafargen.
I psykologien anbefales denne fargen for hvile fra mentalt arbeid, for å nøytralisere konfliktsituasjoner, å skape fred og romantikk. Ved depresjon er det lurt å bruke denne fargen da den gir håp om en bedre fremtid. I markedsføring brukes sarte rosatoner for å fremme et godt salg fordi fargen utelukkende fremmer positive følelser.

I mange fengsler og på gamle kolonibygninger i Asia ble fargen brukt for å dempe ned aggresjon og irritasjon.

Drømmenes verden er ofte rosa og kan være preget av drømmer og illusjoner.

De som ikke liker rosa er ofte de som til enhver tid tenker svært rasjonelt som heller tenderer til det kalde og det blå. For de vil fargen være en ubevisst irritasjon som vil rokke ved det realistiske. Hmm hvem vil ikke sveve på en rosa sky lissom ??


I maleriet er rosa er variant av den rød og den hvite , det finnes utallige kombinasjoner. Legger man ved oransje , fersken gir den varme til fargen.

Legger du inn komplementærfargen som er grønn får du den naturlige skyggefargen når man tenker på lys og skygge. Den rosa kan balanseres med kald grå, blir superlekkert. Komplemenetærfargen til rosa er grønntoner, du har sikkert merket hvor ofte de fargene er sammen?

Visste du forresten at et maleri i balanse inneholder varme og kalde farger i passede fargeharmoni og lik metning i strøkene. ?Ingen sommer uten rosa i glasset. Rosè kan oversettes til rosa på fransk. Vinen fremstilles av to ulike druetyper ; blå og grønne. Rosafargen kommer av de blå druenes skall. Selve rosèvinen har kommet inn under samme skala og anerkjennelse som de andre vinartene. Nå drikkes det like mye ros`e i frankrike som hvitvin.

Vinen skal ha friskheten som en hvitvin og strukturen som rødvin. ROSÈvinen for meg heter Mont Rose .Vinen omtales som ung og saftig med preg av røde bær, urter og med en frisk ettersmak.


Maleriet jeg har malt er i størrelse 100 x 100 og her har jeg gått mange runder. Det er overarbeidet mange ganger og det er masse struktur i bildet.! Målet med bildet er å gi en god fargebalanse med et hint av friskhet; som i vinen. Fra en mørk varm bunnfarge til gradvise overganger til rosa, oransje, gult , grønnskjær og lyse varianter av fargene. Bildet vil kunne tones opp og ned avhengig av veggfargen, se bildene under. Maleriet måtte selvfølgelig hete Mont Rose.Ta kontakt om du er interessert i bilde🌺Trykk på linken under👇
Ønsker deg en superfin sommerdag 💕☀️
188 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page